5 órán át menti ki a bálnát a zsinórok fogságából

5 órán át menti ki a bálnát a zsinórok fogságából. Mindenkit megdöbbent amit az állat utána tesz!

A bálnák talán a világ egyik legtitokzatosabb élőlényei, akiket az emberek már a kezdetektől csodálnak. Elképesztő és gyönyörű látvány, mikor egy bálnál látunk úszni a víz felszínén. Mindannyian egyetértünk azzal, hogy milyen varázslatos élőlények, de talán James Moskito szereti őket a legjobban.

A férfi rengeteget búvárkodik és egyben önkéntes állatvédő is. Az egyik merülése során Kalifornia partjainál vett észre egy kétségbeesett bálnát.

5 órán át menti ki a bálnát a zsinórok fogságából

Az állat belegabalyodott egy halászhálóba, de ez még nem minden. Szegény állatra nem csak ez a háló volt rágabalyodva, hanem az ehhez tartozó 1,3 tonnás horgony is. James és a többiek azonnal tudták, hogy segíteniük kell rajta ezért nem haboztak. James közelebb úszott a hatalmas állathoz és lassacskán sikerült leoldoznia róla a halászhálót.

A férfi szerencsére időben érkezett, mert a háló már több helyen is belevágott a bálna testébe. “Végig figyelte, hogy mit művelünk. Folyamatosan követte az eseményt az óriási szemeivel.” – mondta James, aki szerint az állat végig nyugodt és barátságos volt.

5 órán át menti ki a bálnát a zsinórok fogságából

Öt órán keresztül dolgoztak azon, hogy a bálna testéről eltávolítsák a hálót. A bálna végül elúszott a mélység felé, de hirtelen James felé vette az irányt és ráfújt egy hatalmasat. Mintha megköszönte volna és azt akarná, hogy a férfi megsimogassa őt.

Mi a véleményed?