Ezt a lovat tartják a világ legszebb lovának. A tudósok megvizsgálták és hihetetlen dolgot fedeznek fel!

Néha csak ámulunk és bámulunk azon, hogy mennyi gyönyörű dolgot tartogat számunkra a természet. A minket körülvevő világ nagyon szép, csak arra vár, hogy felfedezzük. Bátran elmondhatjuk, hogy a Földön rengeteg szép hely és állat létezik. Ilyen állatok a lovak is, akik nagyon gyönyörűek, de egy fajta kitűnik a külsejével a többi közül. Ez pedig nem más, mint az Akhal-Teke fajta, amely Közép-Ázsiából származik.

Ezt a lófajtát még jóval időszámításunk előtt, 3000-2000 körül  fedezték fel először és valószínűleg ez a legrégebbi lófajta. Mára sajnos pár ezer példány maradt belőle életben, a legtöbbjük pedig Oroszország és Türkmenisztán területén él.

Ez a ló azonnal felismerhető az aranyló és csillogó szőréről és az izmos testfelépítéséről. A tudósok rájöttek, hogy a szőre különlegessége egy proteinnek köszönhető, melytől úgy tűnik, mintha a szőre visszatükrözné néha a fényt.

Ez a gyönyörű lófajta már az ősi kínaiakat is megbabonázta, egész hadjáratokat indítottak az Akhal-Teke megszerzése érdekében.

Ez a fajta azonban nem csak gyönyörű, de nagyon erős és kitartó is: A zord ázsiai körülményeknek köszönhetően alkalmazkodott a környezetéhez és rendkívül szívóssá vált. Ez a ló akár 300 kilométert is képes megtenni 24 óra alatt.

A kínaiak csak “égből leszállt” lónak hívják, amivel teljesen egyet értünk. Ha megnézzük a kecses mozgását és a gyönyörű szőrét, azonnal belé szeretünk. Van aki azt mondja, hogy azért ilyen szép aranyszínű a szőre, hogy beleolvadjon a sivatagi környezetbe.

Találtunk egy videót is, melyben egy Kambarbay nevű ló szereple, aki Skóciában és és hihetetlenül szép a mozgása.

Mi a véleményed?